Над 200 деца взеха участие в спортен празник, който се

...
Над 200 деца взеха участие в спортен празник, който се
Коментари Харесай

Европейски спортен празник в столичното 81 СУ Виктор Юго

Над 200 деца взеха присъединяване в състезателен празник, който се организира през днешния ден столичното 81-во новаторско учебно заведение " Виктор Юго ", регион Младост.  В него присъединяване взеха както ученици на самото образователно заведение, по този начин и бъдещи възпитаници от детски градини №59 “Елхица “ и №56 " Здравец ".

Участниците се забавляваха със спортни и щафетни игри, като за спортните усмивки способства Школа по лека атлетика " Дарко тийм ", която с изключение на със спортни експерти се включи и с атрактивен амулет, който радваше децата – осата Дарко. За отличната организация се погрижиха и огромен брой доброволци, измежду които младежи от столични учебни заведения и млади спортни експерти от Национална спортна академия „ Васил Левски “.

На 9 май се навършиха 16 години участие на България в Европейския съюз, което ни дава мотив да превърнем месец май в европейски месец и да отбележим участието на страната ни в огромното европейско семейство с европейски състезателен празник. Държавата ни се причислява към Европейското семейство през 2007 година, вярвайки в думите на един от Бащите-основатели на Европейски Съюз - Жан Моне „ Няма бъдеще за хората на Европа, с изключение на в съюз “.

Събитието беше проведено от Асоциацията за развиване на българския спорт (АРБС), Неделно учебно заведение при храм „ Рождество Христово “, Неделно учебно заведение при храм „ Св. Мчца Параскева “, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни болести, Театрална компания „ Празното Пространство “.

По време на спортното събитие бе подчертано върху сплотяващите полезности на Европейски Съюз - независимост, мир, тъждество, семейство, отговорност, правдивост, толерантнност и взаимност, а събитието бе осъществено в границите на   на самодейността FitforKids Europe, съ-финансирана по стратегия Еразъм+ на Европейския съюз - социална многокомпонентна намеса, която се ползва в Дания, България, Италия, Португалия и Турция и цели да усъвършенства метода на живот и здравето на децата и техните фамилии и да усъвършенства и усъвършенства тяхното здравословно тегло.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР