Над 200 000 деца от уязвимите групи ще бъдат подкрепени

...
Над 200 000 деца от уязвимите групи ще бъдат подкрепени
Коментари Харесай

Зам.-министър Клисурска: Националната цел на България е подобряване качеството на живот на децата от уязвими групи

Над 200 000 деца от уязвимите групи ще бъдат подкрепени с ограничения, финансирани от Европейския обществен фонд+ посредством стратегиите „ Образование “ и „ Развитие на човешките запаси “.

Тези ограничения, дружно с останалите национални политики и дейности, ще допринесат броят на децата в риск от беднотия или обществено изключване да намалее със 197 750 до 2030 година “. Това сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска на днешното съвещание на Националния съвет по въпросите на общественото включване към Министерския съвет.

По време на полемиката беше разискван планът на План за деяние в осъществяване на рекомендацията на Съвета за основаване на Европейска гаранция за детето (2030). Проектът сплотява необятен набор от ограничения в основни за децата и фамилиите области като ранно детско развиване, обучение, опазване на здравето, здравословно хранене, жилищно настаняване. Проектът на проекта е създаден от работна група с представители на държавни институции, общини, обществени сътрудници, неправителствени организации, университетските среди и други

Като основна самодейност по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година заместник-министър Клисурска означи процедурата „ Бъдеще за децата “, която има за цел предварителна защита на рисковете от занемаряване на детето, понижаване на отрицателните трендове, свързани с детската беднотия, както и възстановяване качеството на живот. „ Процедурата е ориентирана към даване на обществени и интегрирани здравно-социални услуги, в това число в домашна среда, както и други типове консултативна поддръжка за близо 40 000 деца. Общият й бюджет е над 81 млн. лева “, сподели Надя Клисурска.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР