Над 200 000 чувала и ръкавици отпътуваха от София. Те

...
Над 200 000 чувала и ръкавици отпътуваха от София. Те
Коментари Харесай

"Да изчистим България заедно": bTV МОСВ и частни компании подсигуриха над 200 000 чувала и ръкавици

Над 200 000 чувала и ръкавици отпътуваха от София. Те са за доброволците от цялата страна, които ще се включат в акцията " Да почистим България дружно " на 15 септември.
Снимка: btvnovinite.bg

Талисманът на самодейността Зеленко Зеленков персонално наблюдава процеса по изпращане на материалите, които ще спомогнат да създадем България по-чиста. Министерството на околната среда и водите, което е основен и дълготраен сътрудник на самодейност, за поредна година поддържа " Да почистим България дружно ", като обезпечава 40 000 чувала и 80 000 ръкавици.
Снимка: btvnovinite.bg

Националната акция е подкрепена от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. От там дават чували и ръкавици, а районните инспекции ще ги раздават на участниците. Достъпът до районните депа ще бъде свободен за транспортните средства, които се включват в самодейността.

" 4000 бона за гориво сме раздали на регионалните администрации, нужни за превозване на отпадъка, за попречване на замърсяване на изчистените места. Събрани са към 86 000 тона отпадък и са отстранени над 7300 противозаконни сметища”, уточни Михаела Габрашкова, ПУДООС.

Десетки частни компании също обезпечават материали със лични средства, които ще бъдат разпределени в разнообразни общини.
Снимка: btvnovinite.bg

Тази година записаните терени за разчистване в цялата страна са над 1000. Те са разказани на уеб страницата на акцията – www.daizchistim.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР