Над 20 са вече пунктовете в страната, където се издават

...
Над 20 са вече пунктовете в страната, където се издават
Коментари Харесай

Над 20 места в страната вече издават временна закрила за украинците

Над 20 са към този момент пунктовете в страната, където се издават регистрационни карти за краткотрайна протекция на бягащите от войната в Украйна . Освен на двата гранични пункта при Русе и Дуранкулак, значимият документ може да бъде получен и на ЖП гарата в София, както и в районните или регионалните представителства на Министерство на вътрешните работи в Несебър, Поморие Бургас, Свиленград, Благоевград. Картата с новите места се обновява и добавя непрестанно на държавния портал. Освен тези данни, на формалния уебсайт / може да се наблюдават и дневните информации за броя влизащи хора от Украйна, какъв брой от тях остават и са настанени у нас.

Министерство на нововъведенията води дейни договаряния с българските работодатели, прогнозната вероятност за броя на работните места е 200 000. Агенцията по заетостта изследва потребностите за работа на идващите, специфична секция на уеб страницата на организацията Възможности за работа на украински жители (анкети за търсещи работа и за предлагащи работа) се актуализира непрестанно.

В нашата страна са влезнали над 100 000 украинци, от тях близо 50 000 са останали в България. До момента към 1500 имат краткотрайна протекция, регистрирани са към 700 души, потърсили интернационална протекция и още толкоз са входираните в Държавната организация за бежанците молби. Над 25 хиляди души към този момент са получили заслон при изискванията на утвърдената от държавното управление стратегия за 40 лв. дневно.
 4 пункта за регистрация на украинци отвориха в Бургас
4 пункта за регистрация на украинци отвориха в Бургас

Общо 60 полицейски чиновници са подготвени от Агенция по бежанците

В Националния туристически указател са декларирани 99 места за настаняване по програмата, потенциалът им е близо 21 хиляди кревати.

Всичко належащо за здравното обслужване на идващите в България е обезпечено от Министерството на здравеопазването. Работи телефонна линия за ориентиране към лечебни заведения. Децата ще бъдат включени в особено направения имунизационен календар, съгласуван с украинския, с цел да могат да покрият здравните условия за постъпване в детско заведение или учебно заведение.

Условието е да имат документ за идентичност, по-късно да са привързани към съответно място на живеене, с цел да получат като лица в риск еднократна помощ от 375 лв.. Ако пребиваването им продължи до идващ отоплителен сезон, те ще имат и помощ за отопление. Предвидено е право на доплащане, в случай че при тях има настанени деца за развъждане.

Вече има указател на децата, поискали статут леговище, към момента няма сигнали за поискана краткотрайна протекция. До момента се знае за 2 непридружени деца и 96 деца с придружители. При влизане в България на възрастен и дете, възрастният би трябвало да подаде декларация, че желае да се грижи за това дете.

България и още 24 страни-членки на Европейски Съюз обезпечават режим на краткотрайна протекция за бягащите от войната украинци, над 3 милиона са напуснали територията на Украйна досега.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР