Над 20% от доходите на най-богатите американци не са отчетени

...
Над 20% от доходите на най-богатите американци не са отчетени
Коментари Харесай

20% от доходите на най-богатите американци не са отчетени пред данъчните служби

Над 20% от приходите на най-богатите американци не са регистрирани пред Федералната данъчна работа на Съединени американски щати (IRS) съгласно ново изследване, което пресмята, че укриването на налози в страната е надалеч по-високо от предходни изчисления, съобщи Bloomberg.

Одитите на богатите могат да открият известно укриване на налози, само че създателите на проучването са открили, че IRS елементарно пропуща доходи, прикрити по разнообразни способи, в това число посредством частен бизнеси и в офшорни структури. Събирането на всички неплатени налози върху приходите на най-богатия 1% би нараснало приходите на Министерството на финансите на Съединени американски щати със 175 милиарда $ годишно.

Докато доста форми на приход, в това число заплатите, се регистрират автоматизирано пред IRS и елементарно се разкриват при главен одит, облагите на частни бизнеси и сложни капиталови партньорства са по-трудни за следене.

Скритият приход на милиардерите значи, че неравенството в приходите и благосъстоянието може да бъде по-изкривено, в сравнение с при провеждането на предходни изчисления.

През 2020 година чистата стойност на богатите е повишена с към 4 трлн. Долара или една трета от цялото ново благосъстояние.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР