Над 20 български звезди на спорта и културата се включват

...
Над 20 български звезди на спорта и културата се включват
Коментари Харесай

Стоичков си щракна селфи срещу катастрофите

Над 20 български звезди на спорта и културата се включват със свои селфита в борбата с злополуките. Уникалната самодейност е на пловдивската полиция по отношение на Европейския ден без починали на пътя - 21 септември, научи „ Марица “. Както е известно, през последните години Пловдив е на челна позиция в статистиката по жертви на пътни катастрофи.

Досега свои фотоси и персонални послания към водачите в поддръжка на начинанието са изпратили спортисти като Христо Стоичков, Катя Дафовска, Стойчо Младенов, футболните клубове на Локо и Ботев, както и доста други фамозни имена. Световноизвестният цигулар Мичо Димитров също се е присъединил със селфи в борбата с злополуките. Покани за присъединяване с фото са изпратени до звезди като Кубрат Пулев, Бианка Панова, Наско Сираков и още куп звезди.

Селфитата на звездите ще бъдат събрани в общ онлайн афиш, агитиращ за по-разумно шофиране и понижаване на травматизма по пътищата.

Представянето на плана е планувано за този четвъртък от 10.30 ч. на ул. „ Младежка “ до постройката на Областната администрация. Там ще има представители на БЧК и СБА, огромни транспортни компании от Пловдив, както и рокерските клубове под тепетата.

Освен полицията уредници на акцията против жертвите на пътя са Общината и регионалната администрация в Пловдив.

21 септември е разгласен за Европейски ден без починали на пътя по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ и се отбелязва за втора поредна година. Датата попада и в границите на полицейска интервенция под наименованието EDWARD (European Day Without A Road Death), подкрепена от Европейската комисия и отдадена на Европейската седмица на подвижността. Целта е денят 21 септември да не бъде белязан със починали при пътни произшествия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР