Над 20 000 души, сред които видни представители на руската

...
Над 20 000 души, сред които видни представители на руската
Коментари Харесай

Протест в Москва с искане за честни избори

Над 20 000 души, измежду които видни представители на съветската съпротива, се събраха през вчерашния ден в центъра на Москва, с цел да изискат свободни и обективни локални избори. Това заяви неправителствената организация " Бял брояч ", профилирана в преброяване на стачкуващи, представена от AFP.

Опозицията насочи апел за демонстрацията, откакто управляващите отхвърлиха регистрация на към шейсет претенденти за изборите на градски парламент (Дума) на Москва през септември. Сред тях има съидейници на съперника на Кремъл Алексей Навални.

" По всичко проличава, че това е най-големият протест на опозицията през последните години ", съобщи Навални. В тирада пред събралите се той прикани управляващите да записват всички претенденти до идната събота. В противоположен случай той даде обещание нов митинг пред кметството. " Русия ще бъде свободна! ", скандираха заобиколените от полиция стачкуващи на бул. " Академик Сахаров " в центъра на Москва. Някои от тях носеха плакати с надписи " Не на Путин! " и " Имам право да гласоподавам ", както и съветски флагове. Проявата бе позволена. По данни на " Бял брояч " събралите се са били 22500 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР