Над 2.5 млн лв. осигурява социалното министерство на област Монтана

...
Над 2.5 млн лв. осигурява социалното министерство на област Монтана
Коментари Харесай

Социалното министерство отпуска над 2.5 млрд. лв. за област Монтана

Над 2.5 млн лева обезпечава общественото министерство на област Монтана за претовареност на безработни от уязвими групи. Средствата тази година са четири пъти повече спрямо 2021 година, когато районът получи 604 000 лева
След съвещание на 13 май /петък/ от регионалната администрация осведомиха работодателите, ще могат да заявят потребностите си от работна мощ пред регионалния шеф и кметовете на общини, до края на работния ден в понеделник /16 май/.
Конкретните планови оферти би трябвало да бъдат подадени до 17 май, с цел да бъде създадена районната стратегия за претовареност. Тя би трябвало да се показа в общественото министерство до 20 май.
Приоритетно в субсидирана претовареност се включват безработни, регистрирани в бюрата по труда поради коронавирус рецесията, в браншове с капацитет за напредък и партньорства с работодатели, които работят по зеления преход.
Работни места могат да се разкрият във всички обитаеми места от региона, като се обезпечи претовареност в действия, свързани с грижа в домашна среда /доставяне и/или подготвяне на храна, помощ при хранене, поддръжка за самообслужване, придвижване и напредване, извършване на покупки и други ежедневни и домашен дейности/ на лица с трайни увреждания и възрастни хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР