Над 2/3 в участниците в дискусията за Истанбулската конвенция, която

...
Над 2/3 в участниците в дискусията за Истанбулската конвенция, която
Коментари Харесай

Участниците в дискусията за Истанбулската конвенция се обявиха против нея

Над 2/3 в участниците в полемиката за Истанбулската спогодба, която се организира в аулата на Софийски Университет „ Св. Климент Охридски ”, се оповестиха срещу интернационалния контракт. След БПЦ и представителите на католическата и евангелската църкви бяха безапелационни, че документът съдържа доста неясноти, които могат да доведат до основни промени във към този момент признати от обществото правила.

„ Документът е правна съществена за идеологическа и културна гражданска война, които се заключават в предефиниране за понятието „ пол ”, съобщи Богдан Пенев консултант към епископската Конференция на Католическата черква в България. Той бе безапелационен, че конвенцията разрешава децата да се образоват без да се взема мнението на фамилиите им, както и на религиозните общности към, които принадлежат тези фамилии. Богословът предизвести, че документът основава предпоставки за нарушение на съществени конституционни права като свободата на свестта. „ Прави се опит за нов публичен ред, в който страната взема ролята на фамилията ”, предизвести Пенев.

Специалистът по интернационално право юрист Владимир Шейтанов предизвести, че не трябва под напън да се приема Истанбулската спогодба. „ Случаят от ден на ден стартира да ми замязва на този с българските евреи през Втората международна война. Има интернационален напън и безспорна опозиция на обществото ”, изясни Шейтанов.

Сред дребното бранители на ратификацията се оказа Цецка Цачева, която означи, че тематиката по Истанбулската спогодба е център на внимание освен от последните месеци, само че и от последните няколко години. Цачева разясни, че конвенцията е първият инструмент, с който се основава цялостна правна рамка за отбрана на дамите и девойките от всички форми на принуждение.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи „ Защитавах позицията против домашното принуждение още преди да встъпя в служба омбудсман доколкото идеята за истанбулската спогодба е идея на социалистите и на дясноцентристите в Европа, а до началото на месец декември беше и на Българска социалистическа партия. Нямам навика да си трансформирам позицията самостоятелност от дивидентите, които биха ми донесли и лишили, пазя правилата в които съм убедена- домашното принуждение в посягане на човешките права и то е голям проблем за нашето общество, тъй като всяка четвърта жена в България е жертва на дамашно принуждение, което значи, че има 1 млн. български дами жертви или в случай че обърнем фокуса, 1 млн. мъже, които са насилници вкъщи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР