Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори

...
Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори
Коментари Харесай

Доставиха бюлетините за балотажа в област Пазарджик

Над 160 000 бюлетини за втори тур на локалните избори бяха доставени през вчерашния ден пред Областна администрация Пазарджик. Упълномощени представители на Областния шеф и на 12-те Общински изборни комисии получиха бюлетините от печатницата в гр. София. При засилена полицейска защита те бяха превозени до Областна администрация Пазарджик, а по-късно - предадени по график на общинските администрации с конвой от Министерство на вътрешните работи. Общините ще съхраняват бюлетините в пространства, избрани със заповед на Областния шеф и охранявани от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Заедно с бюлетините бяха получени и други изборни бумаги и консумативи, които ще бъдат разпределени и предадени на общините.

В общините Батак, Сърница, Ракитово, Лесичово и Стрелча изборите за общински съветници, кмет на община и кмет на кметство завършиха още на първи тур. Втори тур на локалните избори ще се организира в 60 обитаеми места в област Пазарджик, в 19 от тях ще има избор и за кмет на кметство. Общият брой на имащите право на глас в област Пазарджик е 135 142. Секционните изборни комисии, в които ще се създаде втори тур на изборите за кметове са 218.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР