Над 16 500 занимания по интереси ще се провеждат в

...
Над 16 500 занимания по интереси ще се провеждат в
Коментари Харесай

Близо 60% от учениците избират STEM за извънкласни занимания

Над 16 500 занимания по ползи ще се организират в 2249 учебни заведения в страната до края на 2019 година, оповестяват от пресцентъра на министерството на образованието и науката.

Групите би трябвало да бъдат образувани дефинитивно до края на месеца, като за момента присъединяване са декларирали над 251 000 възпитаници. Близо 60% от тях са избрали направленията от STEM - " Дигитална креативност “, „ Математика “, „ Технологии “ и „ Природни науки “. За провеждането на заниманията бяха отпуснати 25 млн. лева от държавния бюджет.

Поне два пъти в седмицата учениците ще имат занятия отвън наложителните по образователните проекти. Сред мечтаните посоки са още „ Изкуства и просвета “ и „ Спорт “.

Засилен интерес има към заниманията по шах в цялата страна, като в тях ще се включат над 3200 деца. Шахът е третият най-популярен спорт за занимания по ползи след футбола и волейбола. Учениците в страната са поискали да спортуват още тенис и баскетбол. Близо 31 200 са избрали театрални и танцови изкуства, измежду които са театрални кръжоци и национални танци.

За първа година са образувани групи по медийна просветеност и стилистичен разбор на медийната тирада. 

Освен учебните заведения, уредник могат да бъдат физически и юридически лица – треньори, спортни клубове, читалища, центровете за поддръжка за личностно развиване и други Част от средствата са ориентирани и към общините, които ще имат ангажимент да провеждат взаимни прояви сред учебните заведения в обитаемото място или региона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР