Над 16 500 извънкласни занимания по интереси ще се проведат

...
Над 16 500 извънкласни занимания по интереси ще се проведат
Коментари Харесай

Над 16 500 занимания по интереси ще се проведат в около 2 200 български училища

Над 16 500 извънкласни занимания по ползи ще се проведат допълнително от 2 200 учебни заведения в цялата страна до края на 2019 година Групите би трябвало да бъдат образувани дефинитивно до края на този месец, като за момента присъединяване са декларирали над 251 000 възпитаници. Близо 60% от тях са избрали направленията от STEM - " Дигитална креативност “, „ Математика “, „ Технологии “ и „ Природни науки “. За провеждането на заниманията бяха отпуснати 25 000 000 лв. от държавния бюджет.
Поне два пъти в седмицата учениците ще имат занятия, отвън наложителните по образователните проекти. Сред мечтаните посоки са още „ Изкуства и просвета “ и „ Спорт “. Засилен интерес има към заниманията по шах в цялата страна, като в тях ще се включат над 3 200 деца. Шахът е третият най-популярен спорт за занимания по ползи след футбола и волейбола. Учениците в страната са поискали да спортуват още тенис и баскетбол. Близо 31 200 са избрали театрални и танцови изкуства, измежду които са театрални кръжоци и национални танци. За първа година са образувани групи по медийна просветеност и стилистичен разбор на медийната тирада.
Освен учебните заведения, уредник могат да бъдат физически и юридически лица – треньори, спортни клубове, читалища, центровете за поддръжка за личностно развиване и други. Част от средствата са ориентирани и към общините, които ще имат ангажимент да провеждат взаимни прояви сред образователните заведения в обитаемото място или региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР