Над 15 000 норки в САЩ са умрели от коронавирус

...
Над 15 000 норки в САЩ са умрели от коронавирус
Коментари Харесай

Хиляди норки са умрели от коронавирус в САЩ

Над 15 000 норки в Съединени американски щати са умрели от ковид от август и управляващите държат под карантина десетина ферми, до момента в който проверяват случаите, съобщи " Ройтерс ".

Здравните управляващи по света възприемат тези животни като евентуален риск за хората. Миналата седмица Дания реши да унищожи всичките си 17 милиона норки поради опасения от мутирал вариант на ковид, който може да се трансферира на хората и да се „ изплъзне “ на бъдещите ваксини против Ковид-19.

Американските щати Юта, Уисконсин и Мичиган, където коронавирусът е предизвикал гибелта на норки, обявиха, че не имат намерение да избиват животните и наблюдават развиването на обстановката в Дания. Съединени американски щати имат 359 850 норки за разплод и предходната година са произвели 2,7 милиона кожи. Уисконсин е щатът, където се отглеждат най-вече норки, следван от Юта, съобщи БНР.

Шест норки в тези щати са били в допир с хора, които били евентуални или доказани носители на ковид. В Мичиган към момента не се знае дали норките са инфектирани от хора. В Юта, където за първи път в Съединени американски щати бе открита болестта измежду животните, към 10 700 норки са умрели в девет ферми, като всичко сочи еднопосочно заразяване от хората към норките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР