Над 1400 лични вещи на Фреди Меркюри, включително ярките му

...
Над 1400 лични вещи на Фреди Меркюри, включително ярките му
Коментари Харесай

Продават на търг 1400 култови вещи на Фреди Меркюри, сред които пианото и короната му

Над 1400 персонални движимости на Фреди Меркюри, в това число ярките му театрални костюми, ръкописните чернови на " Bohemian Rhapsody " ( " Бохемска рапсодия " ) и обичаното му пиано, на което е композирал някои от най-големите шлагери на група " Куин ", ще бъдат показани на безвъзмездна галерия в лондонския офис на тръжна къща " Сотбис " преди продажбата им, предадоха международните информационни организации.

Огромната сбирка от такъми на артиста, оставена на близката му другарка Мери Остин, е съхранявана непокътната в имението му в Западен Лондон в продължение на 30 години след гибелта му през 1991 година, напомня Българска телеграфна агенция.

72-годишната Остин сподели в изявление за Би Би Си през април, че е решила да продаде съвсем всички движимости, с цел да " затвори тази доста специфична глава от живота си " и да " постави ред в делата си ".

Сред стотиците персонални съкровища на Фреди Меркюри са ослепителните му костюми с пайети, кожени якета и обилната алена мантия и корона, които артистът носи на последното си присъединяване с " Куин " през 1986 година, както и непоказвани до момента работни разновидности на шлагерите " Don`t Stop Me Now ", " We Are the Champions " и " Somebody to Love ".

Ръкописната чернова на " Bohemian Rhapsody ", която демонстрира, че Меркюри е опитал с името на хитовата ария, се чака да бъде продадена за сума сред 800 000 и 1,2 милиона английски лири (1 милион и 1,5 милиона щатски долара).

Звездата на шоуто обаче е обичаното пиано " Ямаха " на Меркюри, за което се чака да бъдат платени сред 2 милиона и 3 милиона английски лири (2,5 милиона и 3,8 милиона щатски долара). Пианото е претърпяло няколко местения, заемало е централно място в имението му и е в сърцето на музикалната и персоналната история на артиста от 1975 година до гибелта му.

" От всички предмети, които е имал, това е единственият, който е означавал най-вече за него ", споделя Гейбриъл Хийтън от " Сотбис ".

Сред другите акценти са сбирката от творби на изкуството на Меркюри, включваща произведения на Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Марк Шагал, ръчно написани предложения за рождените му дни, еклектичните му сбирки от антикварни мебели, японски кимона и фигурки на котки.

Стотиците предмети са трансформирали елегантната постройка на аукционната къща в центъра на Лондон в светилище на Фреди Меркюри, като всичките й 15 галерии са отдадени на неговата история.

За пръв път " Сотбис " отваря цялото си галерийно пространство за публиката за безплатната галерия, която ще продължи от 4 август до 5 септември. По-късно същия месец предметите ще бъдат продадени на поредност от търгове.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР