Над 140 тона отпадъци от нерегламентирани сметища в пловдивския район

...
Над 140 тона отпадъци от нерегламентирани сметища в пловдивския район
Коментари Харесай

Над 140 тона отпадъци от незаконни сметища събра „Чистота“ в Пловдив

Над 140 тона боклуци от нерегламентирани сметища в пловдивския регион „ Северен “ събраха и извозиха екипи на „ Чистота “ при изключителна акция тази събота. Обобщените резултати след огромното разчистване станаха ясни тази заран. Акцията беше извършена на две места в „ Северен “ – на улиците „ Напредък “ и „ Еледжик “. Освен съвсем перманентното нерегламентирано изхвърляне на боклуци там постоянно се палят остарели автомобилни гуми, които обгазяват целия регион. Това замърсява атмосферния въздух и в целия град.
Прочетете още
Общо 5 20-кубикови самосвала и 3 челни товарача се включиха в разчистването. Само за 5 часа от ул. „ Напредък “ – против КАТ, са събрани 122,5 тона боклук, а от „ Еледжик “ – 18,1 т. Камионите направиха по 3 курса до депото за боклуци в Цалапица.

Директорът на общинското дружество „ Чистота “ Димитър Георгиев акцентира, че и на двете места съвсем през цялата седмица – от понеделник до събота в това число, работи тежка техника, с цел да се смогне с ликвидирането на нерегламентирани сметища. Той означи, че единствено 24 часа след огромното съботно почистването на „ Напредък “ за следващ път пространството е осеяно с боклуци. Затова още веднъж приканва жителите да пазят чистотата в града.

" Община Пловдив непрекъснато прави действия по разчистване на нерегламентирани сметища и провежда редица акции за заостряне на вниманието на обществото тематиката. Колкото и регулярно тези места да бъдат почиствани, в случай че ние като жители не осъзнаем нашата отговорност за опазване чистотата на заобикалящата ни среда, резултатите няма да бъдат трайни. В тази връзка приготвяме идващото общоградско разчистване по акцията " Чисто зелено " за началото на май месец ", разяснява зам.-кметът по екология и опазване на здравето инж. Анести Тимчев.


 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР