Над 14 млн. лева е изхарчил незаконно държавният Електроенергиен системен

...
Над 14 млн. лева е изхарчил незаконно държавният Електроенергиен системен
Коментари Харесай

ЕСО е изхарчила незаконно над 14 милиона лева през 2017 година

Над 14 млн. лв. е изхарчил нелегално държавният Електроенергиен систематичен оператор през 2017 година Нарушението е намерено от Агенцията за държавна финансова ревизия в този момент. Съставени са 23 акта.

От компанията разясниха, че отговорни за неспазването на закона са от предходното управление, което към този момент е заменено. Оттам обясниха, че става въпрос за две поръчки - за застрахователни услуги и за телекомуникационни услуги. За тях не е спазен редът и не е оповестена процедура за избор на реализатор, вместо това компанията е сключила контракт с сдруженията, с които е работила преди този момент.
Гергана Терзийска, финансов шеф на ЕСО: Финансовата ревизия е за интервал 2017 година, финансовата ревизия е установила две процедури непроведени по реда на закона за публичните поръчки.
Възложител е предходното управление на ЕСО, настоящо за 2017 година
Българска национална телевизия: Казахте, че това е при предходното управление, ще има ли някакви последствия?Гергана Терзийска, финансов шеф на ЕСО: Сезирали сме способените органи, уведомили сме принципала, едноличният притежател на капитала и считаме, че всеки по подготвеност би се заел в процеса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР