Над 130 нови детски площадки ще бъдат изградени в столицата,

...
Над 130 нови детски площадки ще бъдат изградени в столицата,
Коментари Харесай

Над 130 нови детски площадки ще бъдат изградени в София


Над 130 нови детски площадки ще бъдат построени в столицата, през тази и идната година, като общата сума за реконструкциите е 5 млн. лева

Според майките от съдружие "Безопасни детски площадки " обаче, напоследък се слагат едни и същи пързалки на всички места, липсват интерактивни уреди, а и от време на време се прави компромис с качеството, осведоми Българска национална телевизия.

Повечето новоизградени площадки в София са еднотипни и оферират на децата единствено две действия - пързаляне и люлеене, считат майките. Според тях липва въображение и уреди за баланс, катерене, висене и други занимателни и потребни за децата игри.

„ В множеството си срещи с общината сме казвали, че за децата е отлично, в случай че площадките са тематични, в случай че има някаква концепция в тях “, споделя Татяна Атанасова, "Безопасни детски площадки ".

Площадки като "Кораба " са по-скъпи и това е и най-честото опрощение да ги виждаме по-рядко. Но съгласно майките по-евтиното най-често излиза по-скъпо, тъй като с изключение на забавна и предизвикателна за децата, площадката в "Св. Троица " е и качствено направена. За съвсем 10 години настилката не е мръднала,за съпоставяне може да се види ремонтът в Борисовата градина, към пързалката Слончето, където едвам година по-късно настилката към този момент е изронена.

„ Родители, които посещават с токчета или с обувки, които не са предопределени за настилкта, те вършат дупки и когато извадят крайници и тя настилката потегля с тях “, разяснява Димитър Данчев, шеф "Зелени системи ", Столична община.

До края на лятото би трябвало да стартира дълго чаканият ремонт на площад "Португалия " на ул. Иван Асен - това ще е частта за най-малките, а от другата страна ще има уреди за деца над 12 години.

Съоръжението ще е нещо сред фитнес навън и детска катерушка, на него ще има гимнастически халки и въжени стълби. Така градинката ще стане привлекателна и за по-големи деца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР