Над 130 млади лекари участваха в учредителното събрание на Младежка

...
Над 130 млади лекари участваха в учредителното събрание на Младежка
Коментари Харесай

Учредиха младежка секция към Столична лекарска колегия |

Над 130 млади лекари участваха в учредителното заседание на Младежка секция към Столичната лекарска гилдия, провело се на 10 май 2022 година На събитието участва ръководителят на УС на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров и зам.-председателят на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов, както и цялото управление на Столичната лекарска гилдия.

„ Изключително горделив съм, че за първи път ще има такава секция от основаването на БЛС. Това е концепция, която се роди сред членовете на управителния съвет на Столичната гилдия и млади лекари в София “, съобщи ръководителят на УС на СЛК доктор Асен Меджидиев.

„ Само сдружените хора могат да реализират резистентен триумф “ – обърна се към присъстващите в залата млади медици и основният секретар на СЛК проф. Любомир Алексиев. „ Даваме късмет и заставаме зад младите лекари, имам вяра, че дружно можем да реализираме повече. Да обърнем внимание на младите лекари е една от насоките, които управителният ни съвет е извел като собствен приоритет “ добави проф. Алексиев.

Столичната лекарска гилдия наброява над 10 400 лекари или близо една трета от лекарите в България като над 2500 от тях са под 40-годишна възраст. Това по думите на доктор Меджидиев прави образуването на сходна организация извънредно необходимо:

„ Идеята е младите лекари да се включат интензивно в ръководството и работата на БЛС – с техните хрумвания и мотивация. Имат нашата поддръжка, моторът от хрумвания и цели са те. А задачата на всеки млад доктор е да се образова, да се квалифицира и да доближава нови равнища на подготвеност – за задачата е належащо да имат качествени бази за образование, екипи от лекари-специалисти, които да имат времето и опцията да ги квалифицират. “

Младите лекари избраха за свои управителни органи ръководител, зам.-председател, секретар и директорски съвет, състоящ се от 8 члена. Присъстващите на учредителното заседание дискутираха и изведоха съществени цели, задача, визия и вероятности пред новосъздадената конструкция. Председател на секцията е доктор Диян Ганев, негов заместник - доктор Ивайло Богомилов, а секретар доктор Христина Христова.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР