Над 130 000 лева за спорен сайт за култура и

...
Над 130 000 лева за спорен сайт за култура и
Коментари Харесай

София дава над 130 000 лева за спорен сайт

Над 130 000 лв. за противоречив уебсайт за просвета и туризъм дава Столичната община. До момента в страницата " Ти си София " youare.sofi.bg са вложени към 80 000 лв.. В четвъртък общинският съвет гласоподава отпущането на още 53 900 лв. за поддръжка на уеб страницата, преводи на текстове в него на британски, дизайн и направа на образни материали, както и за възстановяване на индексирането на страницата в търсачките.

Това е вторият опит решението за отпущането на спомагателни пари за уеб страницата на който е събрана потребна информация, както за туристите, по този начин и за живеещите в София, да бъдат отпуснати спомагателни средства. През март сметката за поддържането на платформата беше 80 000 лв.. Сега обаче сумата намаляла, защото от локалната власт се договорили да употребяват услугите на платформата за събития URBO. Функционалности от нея са вградени в уеб страницата на общината, а това довело до намаление на цената за развиването и поддръжката му.

Според съветници от " Демократична България " обаче youare.sofia.bg е обикновен презентационен уебсайт, или даже блог, за който са платени прекомерно доста пари досега. Освен това нямало задоволително подробна разбивка за предвижданите нови разходи по плана.

Според Симеон Ставрев от " Демократична България " използването на функционалности от URBO е проблем, тъй като се прави от трета страна. Ако тази платформа престанела да съществува, то тогава няма да се поддържат и елементи от уеб страницата като календара със събития и картата с обекти.

" Сумите са обидно високи по отношение на резултата. Това е просто блог. Той се прави и гратис, и на ниска цена. Сумите са прекомерно надути за действителностите на този бранш ", разяснява и сътрудника му Иво Божков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР