Над 13 милиона души в Сирия се нуждаят от хуманитарна

...
Над 13 милиона души в Сирия се нуждаят от хуманитарна
Коментари Харесай

Над 13 милиона души в Сирия се нуждаят от хуманитарна помощ

Над 13 милиона души в Сирия се нуждаят от филантропична помощ, а близо половината от тях са в "остра потребност ", защото са напуснали домовете си поради сраженията и имат стеснен достъп до храна, опазване на здравето и други съществени нужди.

Това съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Марк Лоукок, началник на службата по филантропични въпроси на международната организация, съобщи АП.

Лоукок заяви, че броят на вътрешно разселените сирийци е намалял от 6,3 милиона на 6,1 милиона души. По думите му обаче "нивата на нови разселвания остават високи ", като сред януари и декември 1,8 милиона души са напуснали домовете си.

Лоукок заяви още, че единствено офанзивата, която прогони от град Ракка екстремистката формация "Ислямска страна ", е дала като резултат 436 000 разселени на 60 разнообразни места.

Ожесточените сражения и въздушни удари в провинцията Дейр аз Зур са прогонили от домовете им към 350 000 души, от които единствено през октомври 250 000, заяви ръководителят на службата по филантропични въпроси.

Заради въздушните удари в град Маядин с население от 15 000 души, всички лечебни заведения и медицински пунктове са прекратили работа. Наред с това е бил погубен склад на Организация на обединените нации, в който се съхранявали 140 000 полиомиелитни ваксини, заяви Марк Лоукок, представен от ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР