Над 13 хиляди електронни рецепти са издадени през Националната здравноинформационна

...
Над 13 хиляди електронни рецепти са издадени през Националната здравноинформационна
Коментари Харесай

Над 13 хиляди електронни рецепти са издадени само за един ден

Над 13 хиляди електронни предписания са издадени през Националната здравноинформационна система (НЗИС) единствено в първия ден от нововъведението. Това сочат данни на „ Информационно обслужване “.

Според измененията в Наредбата за изискванията за разпределяне на лекарствени артикули медикаментите за лекуване на диабет и антибиотиците към този момент се изписват единствено с електронна рецепта.

Електронните предписания, издадени в първия ден са над 12 500, а от лекари по дентална медицина – близо 700, съобщи БНР.

Издаването на електронна рецепта не анулира визитата при доктор, защото предписването на лекарства се прави след физически обзор. Медикаментите могат да се изписват и през мобилното приложение eRx.

Новата версия на приложението разрешава на лекарите по дентална медицина и на ветеринарните лекари също да издават електронни предписания.

Чрез мобилното приложение рецептата може да бъде изписана когато и да е и без значение от местонахождението на лекаря. Рецептата незабавно попада в електронното здравно досие на пациента и може да бъде изпълнена от всяка аптека.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР