Над 120 са жертвите, а десетки все още се издирват

...
Над 120 са жертвите, а десетки все още се издирват
Коментари Харесай

Стотици жертви на наводненията: Германия обяви режим на военната катастрофа

Над 120 са жертвите, а десетки към момента се търсят при опустошителните наводнения, които сполетяха елементи от Белгия, Германия и Нидерландия. Ситуацията към момента е сериозна, евакуацията в разнообразни селища в трите страни продължава, стотици хиляди са без ток. В избавителните и издирвателните действия вземат участие полицията, гражданска отбрана, военни. Трите страна получават и помощ от други страни от Европейския съюз.

Ситуацията продължава да е трагична. В Нидерландия изтеглят 18-хиляден град. Същото е ситуацията в Белгия.



Ето какво какво описват очевидци:

" Ситуацията сега е добре. В центъра към момента... Почти всички улици към от центъра са затворени. Няма достъп до там. Какво и към още два квартала, от където в действителност минава реката, откъдето преля. Повечето хора вървят на работа. Аз два дни не съумях да отида на работа, тъй като няма от къде да мина, с цел да стигна до там. Движението е проведено, на всички места има патрулиращи служители на реда, коли за спешна помощ и пожарни ", описа Стефка Ангелова.

" Беше извънредно да не можем да помогнем на хората, те ни махаха от прозорците. Къщите рухваха в ляво и в дясно от тях, а те ръкомахаха от вкъщи по средата. Ние имахме шанс, че оцеляхме ", сподели Франк Тел - гражданин на Шулд, Германия.

" Водата пристигна с голяма мощ. Изби вратата на къщата и аз бях изхвърлен към комина на печката Толкова беше огромно налягането на водата когато извърши къщата ", сподели Ларшейд - гражданин на Шулд, Германия.

Опасенията са, че след наводненията ще се появят още жертви. Продължават да се търсят изчезнали хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР