Над 120 000 са законно притежаваните огнестрелни оръжия от български

...
Над 120 000 са законно притежаваните огнестрелни оръжия от български
Коментари Харесай

Над 120 хил. са законно притежаваните огнестрелни оръжия в България

Над 120 000 са законно притежаваните огнестрелни оръжия от български жители. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Христо Терзийски пред БиТиВи. Той разяснява нелепения случай в Ловеч, когато жена бе простреляна на новогодишното хоро.

Случаят в Ловеч е докладван в Окръжна прокуратура и персонално на окръжния прокурор, планувани са процесуално следствени дейности, които са много характерни, съобщи Терзийски.

Той заяви, че досега са конфискувани законно притежавани оръжия, изработен е лист на лицата, които имат такива. Издирени са и престъпно проявени лица от този регион. Търсим и подпомагане на жителите, акцентира още Терзийски.

Случаят е от дребните часове на 1 януари и е документиран от един от жителите. Министърът сподели, че проверяващите са били затруднени поради забавената информация до тях, също така патронът към момента не е изваден от дамата, с цел да се проучва.

Предполагам, че това е лице, което не е с трайни престъпни пристрастености. Ако е инцидентен стрелец, просто да излезе и да каже, прикани Терзийски.

Той заяви, че в страната по регистрации на ловните организации, над 120 хиляди пушки са законно притежавани от българи.

Министърът разяснява и обирът на хипермаркета в Сандански по празниците, както и обирът на инкасо автомобил в Перник. По думите му при сходни случаи няма по какъв начин да не се проверява версията за присъединяване на вътрешен човек. Той обаче не вижда връзка сред двата случая.

Около 700 чиновници на Министерство на вътрешните работи сега са на лекуване поради COVID-19. 89 души са приети в болница. От месец март до в този момент умрелите от системата на Министерство на вътрешните работи са 30, сподели още Христо Терзийски.

Министърът акцентира, че има лист с искащите от системата на Министерство на вътрешните работи да се имунизират. Около 11 200 чиновници желаят да се ваксинират, като от тях към 20% са служителите на реда от охранителна, пътна и престъпна полиция.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР