Над 11 200 вече са потвърдените жертви на мощното в

...
Над 11 200 вече са потвърдените жертви на мощното в
Коментари Харесай

Мохамед Халаф за мощния трус и помощта: Сирия е забравена както от Бог, така и от света


Над 11 200 към този момент са доказаните жертви на мощното в Турция и Сирия. Много хора обаче към момента са затрупани под отломките на срутените здания. Очаква се броят на починалите да продължава да пораства.

След като помощта идва отвред в Турция, се оказва, че никаква не е стигнала до Сирия, където. Майки, деца и възрастни се избавят кой както може. Журналистът Мохамед Халаф направи резюме на страшната картина в най-силно потърпевшите региони на Сирия.

" Те са забравени както от Бог, по този начин и от целия свят ", сподели той.

Халаф изясни, че на идване в студиото на „ Лице в лице “ е гледал „ Ал Джазира “ и се е потресъл от видения апокалипсис, който владее Сирия след мощните земетресения.

„ Там кореспондентът на малкия екран сподели доброволци, които обясниха, че никаква помощ не идва в тази комплицирана обстановка. Това е по този начин, тъй като главно тя идващи от един само че пътят е опустошен. Мъжът изяснява пред камерата, че няма нито медикаменти, нито храна, нито облекла, няма и палатки. Който има кола, спи в нея “, сподели още Халаф.

Ситуацията е усложнена и от обстоятелството, че Сирия в 80% е под контрола на режима на Башар Асад, който е с руснаците, а 20% са под контрола на опозицията. Засегнатите от бедствието региони попадат както под режима, по този начин и под опозицията.

„ Русия оказва помощ там, където е коnтролираната от Асад територия. Уж дават обещание помощта да стигне и до другите, само че виждате, нищо не е стигнало “, сподели журналистът.

Той прикани по някакъв метод Европейски Съюз да помогне на Сирия. Според него обаче би трябвало в този случай да се приказва и с турските управляващи, и с съветските.

Мохамед Hалаф добави, че 90% от сирийците в засегнaтите от труса територии живеят с помощта на филантропичната помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР