Над 105 000 са протестирали вчера във Франция срещу новия

...
Над 105 000 са протестирали вчера във Франция срещу новия
Коментари Харесай

Над 105 000 са протестирали във Франция в събота срещу Covid сертификата

Над 105 000 са протестирали през вчерашния ден във Франция против новия имунизационен документ, съгласно данни на френската полиция. 

Това е четири пъти повече от последните протести в средата на декември. Недоволството се разрасна след приемането на първо четене на проектозакона за прекосяване на зеления документ във имунизационен, което ще ограничи достъпа на неимунизирани до редица ключови обществени места.

От вторник текстът би трябвало да бъде разискван от Сената с преобладаващо дясно болшинство, който евентуално ще го утвърди след някои ремонти. Законът може да влезе в действие от 17 януари.

Въпреки набъбналите редици на протестиращите, изключително след противоречивата имитация на президента Макрон, че ще " нервира " неимунизираните, болшинството от французите изглежда не се противят на новите ограничения. Досега са изцяло имунизирани над 50 милиона, близо 75% от популацията, а над 33% са получили трета доза.За последното денонощие има към 262000 нови случая, към 200 са новите жертви на вируса. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР