Над 1000 души - украински граждани се очаква да бъдат

...
Над 1000 души - украински граждани се очаква да бъдат
Коментари Харесай

В Китен чакат над 1000 украинци, има нужда от храна

Над 1000 души - украински жители се чака да бъдат настанени в хотели и почивни бази в Китен. Това сподели ръководителят на Туристическата камара в Приморско Ваня Андонова. Първите 145 бежанци са пристигнали в Китен преди 2 дни. Днес представители на Областната администрация в Бургас се срешщнаха с тях, заяви БНР.

„ След понеделник сме се уговорили каквото имаме като дарения, тъй като доста хора се отзовават, стартират да пращат за деца дрешки, за възрастни, сме в ангажименти това нещо да се събира на едно място и да бъде разпределено от служебни лица по места “

145 души главно дами и деца, пристигнали от Харков, са настанени в детския лагер Шипка в Китен. През годините в този детски лагер на отмора са идвали главно деца от Украйна. От какво имат потребност сега те изяснява зам-областният шеф на Бургас Пламен Янев.

„ Това, от което имат потребност, са хранителни артикули, те си готвят сами. Това е главното. Като ние от петък до в този момент, с помощта на дарения, Ротари клуб и други компании, кмета на Китен, сме съумели да осигурим храна до вторник, уповавам се “

Почивната база на Българска национална телевизия и БНР, както и почивната станция на Софийския университет също се приготвят за настаняването на бежанци от Украйна. До момента в акцията по събирането на хранителни артикули за изхранването им са се присъединили от Българския червен кръст, от ротари клуб " Бургас “, както и самостоятелни дарения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР