Над 100 военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции участваха

...
Над 100 военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции участваха
Коментари Харесай

Над 100 военнослужещи за първи път изпълниха съвместни българо-американски скокове от голяма височина

Над 100 военнослужещи от Съвместното командване на специфичните интервенции участваха в учението „ Тракийско лято - 2021 “ в интервала 24 август – 1 септември 2021 година на летище „ Чешнегирово “. За първи път бяха изпълнени взаимни българо-американски скокове от огромна височина с ръчно разтваряне на парашута в границите на тактическите занятия, оповестиха от Министерството на защитата.

Военнослужещите от Специалните сили имаха опция да възнамеряват и проведат няколко специфични интервенции: по търсене и избавяне на катапултирал водач в регион, следен от противостоящи сили; по освобождение на заложници с потребление на тактики, техники и процедури за пердах в затворени пространства и по оказване на здравна помощ и евакуация със аероплан С-130 на голям брой ранени след въоръжено нахлуване в съюзническа оперативна база. При осъществяване на тези задания всички отбори бяха стоварени по парашутен прийом.

В рамките на учението бяха реализирани поставените цели - да се усъвършенстват уменията и навиците на парашутистите при осъществяване на разнообразни типове дневни и нощни парашутни скокове, както и при десант по разнообразни начини, да се увеличи равнището на оперативната съгласуемост при присъединяване в осъществяването на взаимни задания с авиационен съставен елемент, формиран от авиационни средства на съюзен/коалиционен сътрудник, както и да се уеднаквят общоприетите оперативни процедури по обмисляне, образуване и осъществяване на специфични интервенции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР