Над 100 възрастни хора от частни домове за грижи в

...
Над 100 възрастни хора от частни домове за грижи в
Коментари Харесай

Възрастни хора са измъчвани, бити и принудени да просят в дом

Над 100 възрастни хора от частни домове за грижи в Румъния са били измъчвани, бити, държани гладни и принудени да просят, оповестява телевизия „ Диджи 24 “. 56 от пострадалите бяха откарани в лечебни заведения в Букурещ, а четирима от тях са оставени за лекуване.

Полицаи и прокурори претърсиха през днешния ден сутринта три приюта за възрастни хора в окръг Илфов в непосредствена непосредственост до Букурещ. Представителите на управляващите са разкрили над 100 възрастни хора, унизени от тези, които трябвало да поставят грижи за тях.

Ще бъдат разпитани 26 души. Иззети са голям брой доказателства. Възрастните хора са били измъчвани, принуждавани да работят гратис, лишавани от медикаменти и съответна храна. Обитателите на домовете са били подложени на нечовешко и унизително отношение.

Свидетели описаха, че са виждали непрекъснато възрастни хора да просят край оградата на приюта, молейки се за храна. По думите на очевидци постоянно тези хора са били голи, даже през зимата.

Грижата за възрастните хора е поверена на асоциация, която сключила няколко контракта с Генералната дирекция за обществени грижи в трети бранш на Букурещ и Генералната дирекция за обществени грижи в окръг Илфов. Телевизия Диджи 24 показва обаче, че въпросната асоциация няма позволение за работа, информира  bTV.

За прочут интервал от време асоциацията е била ръководена от съветничка на министърката на фамилията, младежта и равните шансове Габриела Фиря. От министерството прецизираха обаче, че въпросната съветничка е подала оставка през март 2022 година, а министър Габриела Фиря няма никаква връзка със случая.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР