Над 100 сорта ябълки представя Институтът по земеделие в Кюстендил

...
Над 100 сорта ябълки представя Институтът по земеделие в Кюстендил
Коментари Харесай

Над 100 сорта ябълки представя Институтът по земеделие в Кюстендил

Над 100 сорта ябълки показва Институтът по земеделие в Кюстендил на Празника на плодородието. Традиционният празник, проведен от община Кюстендил и локалния Институт по земеделие ще се състои през днешния ден и на следващия ден, за 11-та поредна година. Празникът показва изобилието на плодородния кюстендилски край, прочут като "овощната градина на България ".

На площад "Велбъжд " и в градината пред Община Кюстендил са подредени маси на локалните производители, читалища, детски градини, институции и организации, както и творбите на художници и занаятчии от цяла България.
Празникът на плодородието има конкурсен темперамент, с награди за най-хубаво и атрактивно показване на участниците.

Днес са проведени състезания за "Най-голяма ябълка ", "Най-красиво аранжиран щанд ", "Плодове и зеленчуци, присъщи за кюстендилския край ", "Карнавал на плодородието ". Празничната стратегия включва осъществявания на детско-юношески певчески и танцови сформира.

На 30 септември, от 11.00 часа, ще има открити тренировки на всички спортни клубове на територията на Община Кюстендил и атрактивни спортни игри с плодове и зеленчуци - клякане с касетка с ябълки, белене на картофи, преместване на вино, наливане в дамаджани и доста други, които ще бъдат с награден фонд, обезпечен от Община Кюстендил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР