Над 100 ракети бяха изстреляни от ивицата Газа към Израел

...
Над 100 ракети бяха изстреляни от ивицата Газа към Израел
Коментари Харесай

100 ракети бяха изстреляни от Газа към Израел

Над 100 ракети бяха изстреляни от линията Газа към Израел през последните два часа. Противоракетната система Iron Dome се е задействала. Според The ​​Times of Israel не са регистрирани удари в жилищни здания или човешки жертви. Единствените потърпевши са двама души, които би трябвало да бъдат лекувани от лекари поради паник офанзиви.

Палестинската ракетна офанзива е в отговор на интервенция " Зора ", която израелската войска започва преди два дни срещу групировката " Ислямски джихад " в линията Газа. Посочва се, че офанзивата е почнала в отговор на закани от страна на ислямистите. При израелските удари бе погубен един от командирите на терористичното придвижване, а  " Ислямски джихад " се закле да отмъсти за гибелта му.

Посланикът на Съединени американски щати в Израел разяснява израелската военна интервенция в линията Газа:  " Съединени американски щати твърдо имат вяра, че Израел има право на самозащита. Ние сме в контакт и призоваваме страните да се успокоят ".

Притесненията са, че спорът може да се разрасне. „ Хамас и ливанската Хизбула заплашват да се намесят. Могат да се отворят най-малко два фронта: на юг и на север. Операцията може да прерасне в сериозна и много продължителна война “, смята Диана Тосунян, началник на отдела за интернационалните вести на канал 9 в Израел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР