Над 100 проекта от България и чужбина се включиха във

...
Над 100 проекта от България и чужбина се включиха във
Коментари Харесай

Над 100 проекта се включиха в конкурса “Компютърно пространство”

Над 100 плана от България и чужбина се включиха във фестивалната част на тазгодишното издание на интернационалния конгрес за компютърни изкуства „ Компютърно пространство “ , който се организира от 27-ми до 29-ти октомври в Червената къща и Централния боен клуб. Форумът е некомерсиално събитие, което цели да покаже международните трендове в региона на компютърните изкуства. Организирано от " Студентско общество за компютърно изкуство” , благодарение на Фондация “Америка за България” , събитието се организира за 29-ти следващ път и още веднъж събра специалисти от цяла Европа, които изнесоха презентации в необятен набор от тематики.

В конкурсната част бяха връчени награди в общо осем категории - компютърна графика, компютърна анимация, електронна музика, уеб дизайн (4 подкатегории), мобилни арт приложения, а посетителите на форума имаха опция да се насладят на серия от изложения, семинари и демонстрации.

Акценти на 29-то издание на форума “Компютърно пространство” бяха интерфейсите за хора с увреждания - Брайлови принтери, “екрани” и клавиатури за хора със зрителни проблеми и други, както и приложението на CAD/CAM системите в региона на изкуството. Особен интерес провокираха и VR демонстрациите за хора със зрителни увреждания.

Експерти във филмовата промишленост показаха специфични образни резултати и смесени форми на кино и анимация, а Росен Петков, ръководител на " Студентско общество за компютърно изкуство ", показва методите, по които цифровото видео може да бъде употребявано за приобщаващо образование, както и съответни обучителни артикули, направени по план InDVT , финансиран по стратегия Еразъм+ .
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР