Над 100 предложения съдържа дневният ред септемврийското заседание на Общински

...
Над 100 предложения съдържа дневният ред септемврийското заседание на Общински
Коментари Харесай

Над 100 точки влизат в дневния ред на септемврийското заседание на Общински съвет Стара Загора

Над 100 оферти съдържа дневният ред септемврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора, което ще се организира на 30 септември от 9,00 часа в зала „ П.Р.Славейков “, изясни на обичайна конференция ръководителят на локалния парламент Мария Динева. Тя посочи, че огромна част от импортираните оферти касаят преустановяване на съсобственост и позволение за разработване на Подробни устройствени проекти.  

Съветниците ще гласоподават три оферти отсъждане на званието „ Почетен жител на Стара Загора “ за 2021. Номинациите са за Десислава Стефанова, Силвия Томова и проф. доктор Иван Божков. По време на съвещанието ще бъде определен публичен медиатор на територията на Община Стара Загора. Временната комисия предлага на Общински съвет Стара Загора, всеки един от тримата кандидати- Анелия Димова, Надежда Чакърова и Диана Искрева – Идиго, да бъде изслушан на постоянното съвещание на Общински съвет, в границите на пет минути, преди осъществяване на гласуването. В четвъртък старейшините ще разискват на второ четене допълнения и промени в Наредбата за ръководство на отпадъците и за запазване чистотата на територията на Община Стара Загора, както и първо четене на промени в Наредбата за създаване, поддържане и запазване на зелената система на община Стара Загора.  

По време на двадесет и петото постоянно съвещание на локалния парламент ще бъде разисквана опцията за кандидатстване на община Стара Загора с планово предложение в границите на Покана за асортимент на планови оферти „ Образование и грижи в ранна детска възраст “ на Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи ”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското стопански пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г.  

Общинските съветници ще утвърдят промени в Общинската транспортна скица, квота на Община Стара Загора. По време на септемврийското съвещание ще бъде дадена информация за осъществяване на бюджета на Община Стара Загора и сметките за средства от Европейския съюз към 30.06.2021 година, както и информация за одитно мнение на Сметна палата за легализация на годишния финансов доклад на Община Стара Загора за 2020 година.  

В четвъртък ще бъде гласувано одобрение на годишния проект за прилагане на дървесина от горски територии, благосъстоятелност на Община Стара Загора за 2021год. на територията на ДГС Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР