Над 100 души са били спасени от снежни капани през

...
Над 100 души са били спасени от снежни капани през
Коментари Харесай

Над 100 души са били спасени от снежни капани през изминалата нощ

Над 100 души са били избавени от снежни клопки през миналата нощ, а над 1000 обитаеми места са били без електричество, поради тежкия влажен сняг и ветровете. Това сподели министър председателят акад. Николай Денковследизвънредносъвещание в Министерския съвет по отношение на тежката зимна конюнктура в страната, което се организира по-рано през днешния ден.

Вчера всички регионални шефове са създали срещи на координационните си щабове, с цел да се приготвят, разясни той. По думите обстановката може да се планува, само че няма по какъв начин да се предотврати в периодите, в които може да се реагира.

През последните три дни в редица области в страната в северна България, са паднали превалявания, които надвишават два пъти и половина, до три пъти месечната норма за съответния месец, добави министър председателят, като посочи, че това не е нещо извънредно, само че основава проблеми. Българската войска поддържа 24 формирования, които могат да окажат помощ в обстановка като тази.

Те работят по поръчка на ръководителите на спешните щабове, изясни военният министър Тодор Тагарев и добави, че до тази заран е имало единствено една поръчка от региона на Велико Търново.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР