Над 100 000 електронни фиша са изпратени на нарушители на

...
Над 100 000 електронни фиша са изпратени на нарушители на
Коментари Харесай

Изпратени са над 100 000 електронни фиша: SMS или email за нарушение счита ли се за връчено наказание?

Над 100 000 електронни фиша са изпратени на извършители на пътя след въвеждането на новата система за електронно връчване, която е в действие от 16 октомври.

" Този SMS, който получават, напълно не е да се осъществя административно наказателна отговорност, а с информативен темперамент - цели да извести индивида, че има публикуван към този момент действителен документ - фиш, електронен фиш за нарушение на скоростните режими и наказателно разпореждане ", разясни гл. контрольор в отдел " Пътна полиция " Мария Ботева.

Данните - телефонен номер и е-поща сме оставили в структурите на Министерство на вътрешните работи гуляй подаване на документи за замяна или издаване на СУМПС. Другият метод за инспекция е посредством системата за несъмнено електронно връчване на Министерството на електронното ръководство, която е обвързвана със системата на Министерство на вътрешните работи.

Гл. контрольор Ботева напомни, че фишът се сформира на място при прекъсване за открито нарушаване и водачът има 7-дневен период за заплащането на санкция в 80% размер.

" Електронните фишове за определяне на нарушаване на скоростни режими и наказателни постановления първо би трябвало да бъдат връчени и тогава да бъдат подхванати дейности по възнаграждение или обжалване ", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

" Ако проследят посочения линк, хората могат да влязат в системата на МЕУ. Ако човек има основан профил да продължи процедурата и отвори документа, който е в pdf формат, това ще се смята за връчване на електронен фиш. Това не е фишинг офанзива, може някои хора даже да са не запомнили за фишовете ", сподели още гл. контрольор Мария Ботева.

Срокът за възнаграждение на глобата в понижен размер, когато е връчена по електронен път, е 14 дни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР