Над 10 души са задържани до момента, сред тях и

...
Над 10 души са задържани до момента, сред тях и
Коментари Харесай

Бащата на Тита е сред задържаните за източване на НОИ

Над 10 души са арестувани досега, измежду тях и шефът на НОИ-Силистра, заяви на брифинг в Бургас основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, съобщи bTV.
По данни от уеб страницата на Национален осигурителен институт шеф на териториалното отделение в Силистра е Милен Пенчев. Той е татко на певицата Тита. Днес е имало обиск в дома му в Силистра , сподели комшия на фамилията.
Това не е спонтанна акция, създаването е стартирала от дълго време, посочи Иванов.
По-рано в изявление за националната телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев изясни каква е била разрушената скица.
По думите му благодарение на чиновници на НОИ-Силистра са били източвани пенсионни фондове. Желаещите да получат оптималната пенсия получавали за задачата подправени документи.
Това им коствало 10 000 лева, като, с цел да се подсигурява заплащането, членовете на незаконната група прибирали при себе си дебитните карти на новите пенсионери и ги прибирали след струпване на дължимото.
Това е следващата акция на управляващите по линия на злоупотребите в здравната сфера. Последните всеобщи арести - на лекари, упрекнати, че издават подправени ТЕЛК решения, завършиха с крушение в съда, откакто на две инстанции магистратите се произнесоха, че няма никакви данни за проведена незаконна група.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР