Над 10 000 души в САЩ са загинали от насилие

...
Над 10 000 души в САЩ са загинали от насилие
Коментари Харесай

Над 10 000 жертви на огнестрелни оръжия в САЩ от началото на годината

Над 10 000 души в Съединени американски щати са починали от принуждение с огнестрелно оръжие към 28 март, заяви във вторник Тракерът за принуждение с огнестрелно оръжие, съобщи Агенция Франс Прес.

По данни на изследователската група с нестопанска цел до момента са станали 130 всеобщи стрелби през тази година.

Тракерът демонстрира, че броят на хората, които са се самоубили с огнестрелно оръжие от началото на годината е достигнал 5 742 души, а други 4 266 души са починали при убийства, инцидентно прострелване и потребление на оръжие за защита. Повече от 7500 души са били ранени.

Що се отнася до малолетните, при същите произшествия са починали 59 деца на възраст от 0 до 11 години и 347 деца на възраст от 12 до 17 години.

В понеделник щатът Тенеси влезе в заглавията на вестниците с всеобщата пукотевица в учебно заведение в Нашвил, където три деца и трима възрастни бяха убити в частното християнско начално учебно заведение " Covenant School ".

Тежко въоръженият стрелец, 28-годишната Одри Хейл, някогашна ученичка на учебното заведение, която се е идентифицирала като транссексуален човек, е убита по време на престрелка с петчленен полицейски екип, който се е изправил против Хейл на втория етаж на учебното заведение, което е обвързвано с черква, оповестиха управляващите.

Президентът Джо Байдън съобщи още веднъж, че Конгресът би трябвало да работи уверено за прекъсване на насилието с огнестрелно оръжие в страната.

" Изчерпал съм цялата си изпълнителна власт, с цел да направя самичък каквото и да било във връзка с оръжията ", сподели Байдън. " По-голямата част от американския народ счита, че съществуването на нападателни оръжия е странна, безумна концепция. Хората са срещу това ".

 

Инфо: БГНЕС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР