Над 1,7 млн. лв. ще бъдат преразпределени по Програмата за

...
Над 1,7 млн. лв. ще бъдат преразпределени по Програмата за
Коментари Харесай

Пренасочват 1,7 млн. лв. към екологични и туристически проекти между София и Скопие

Над 1,7 млн. лева ще бъдат преразпределени по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ - ИПП сред Република България и Република Северна Македония 2014-2020 за финансиране на планове в региона на опазването на околната среда и развиването на туризма в трансграничния район сред двете страни.

Средствата се отпускат след решение на Министерския съвет, който утвърди смяна на програмата, препоръчана от Управляващия орган вследствие на осъществен вътрешен разбор през м.г.

В резултат неусвоен запас от предпочитана ос „ Конкурентоспособност “ се трансферира към ограниченията, „ Околна среда “ и „ Туризъм “.

България и Гърция ще задълбочат съдействието си в областта на туризма

Така ще се финансират повече планове в тези области, подадени от бенефициентите по Втората покана за подаване на планови оферти, които сега са включени в аварийния лист.

Това ще способства и за реализиране на заложените цели и цялостното асимилиране на финансовите средства по Програмата за интервала 2014-2020 година

С решението на държавното управление се уголемява описът на допустимите бенефициенти по предпочитаната ос „ Техническа помощ “, вследствие на което като такива се включват представители на централната и районна власт.

В текста на програмата е отразена и смяната в наименованието на партниращата страна - Република Северна Македония.

Приета е и смяна в метода на показване на финансовите индикатори към Рамката за осъществяване на Програмата, които отразяват общия размер на допустимите разноски, представляващи сумата от европейското финансиране и съответстващото национално съфинансиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР