Над 1 500 училища са избрали да имат и направление

...
Над 1 500 училища са избрали да имат и направление
Коментари Харесай

Над 1500 училища ще имат направление по природни науки в своите STEM центрове


Над 1 500 учебни заведения са избрали да имат и направление по естествени науки в STEM центровете, които ще бъдат построени по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

Това стана ясно на конференция в столичното 51 СУ „ Елисавета Багряна “ на тематика „ Споделени педагогичен практики в преподаването на естествени науки ", която беше открита от министъра на образованието и науката в оставка проф. Галин Цоков. По ПВУ се отпускат средства за подобен център във всяко българско учебно заведение.

Пет са направленията, по които могат да бъдат изграждани STEM центрове - естествени науки, математика и информатика, роботика и киберфизични системи, зелени и 3D технологии. Всяко учебно заведение избира едно, няколко или всички посоки според от профила и спецификата си.

“STEM образованието е един от вероятните модели за интеграция на обособените дисциплини от естествените науки и доста учебни заведения към този момент работят в тази посока”, сподели проф. Цоков.

По думите му опцията всяко учебно заведение да има STEM център дава късмет за смяна освен на просветителната среда, а и на дизайна на образованието - взаимно преподаване и интегрирани действия сред другите естествени дисциплини. В тази област основен е и методът на структуриране и смяна на образователното наличие. То да е по-адаптирано към опциите на обособените деца, а интегрираността на естествените науки да бъде такава, че те да получат по-цялостна визия за света, който ги заобикаля.

В конференцията, която е под патронажа на МОН, се разпространяват положителни практики в преподаването на естествени науки, като участниците са повече от 130. Те имат опция да показват пред сътрудници от цялата страна своя опит, инструментариум, техники за стимулиране на интереса и творчеството на учениците. Всеки един получава и алманах с всички споделени педагогичен практики. Като самопризнание за сполучливото им въвеждане министър Цоков награди с плакета на МОН шефа на 51 СУ Асен Александров. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР