Над 1,3 млн. лева допълнително ще получат училища, детски градини,

...
Над 1,3 млн. лева допълнително ще получат училища, детски градини,
Коментари Харесай

Още над 1,3 млн. лева за учебните заведения в Пловдивско сре...

Над 1,3 млн. лв. в допълнение ще получат учебни заведения, детски градини, центровете за специфична просветителна поддръжка и за поддръжка за личностното развиване от Пловдивска област, откакто МОН разпредели гласуваните предходната седмица средства от Министрески съвет. Общата сума от 15,4 млн. лева за страната е поддръжка за справяне с пандемията.

Делът на общините от Пловдивска област е 1 314 925 лв., като максимален е за регионалния град - 723 996 лв.. Отделно са отпуснати средства за държавните учебни заведения на послушание на Министерството на младежта и спорта и на Министерството на културата.

Сумите са избрани по 2 критерия – брой паралелки или групи и брой възпитаници или деца в съответната просветителна институция.

Допълнителните средства би трябвало да се употребяват за противоепидемични ограничения, в това число за тестване на личния състав без „ зелен документ “ с бързи антигенни проби, както и за спомагателни хонорари на учители и непедагогически експерти, които вземат участие в тестването на децата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР