Начините, по които спят различните хора по света, са разкрити

...
Начините, по които спят различните хора по света, са разкрити
Коментари Харесай

Ето как спят различните хора по света

Начините, по които спят другите хора по света, са разкрити от учени, които анализирали данните от особено приложение, съобщи BBC, представен от организация Фокус. Анализът посочил, че холандците прекарват съвсем един час повече в леглото всяка нощ, в сравнение с хората в Сингапур или Япония.

Проучването, оповестено в Science Advances, също разкри, че дамите постоянно спят повече, в сравнение с мъжете, а представителите на мощния пол, които са на междинна възраст, прекарват минимум време в сън спрямо всички останали обществени групи. Според откривателите, констатациите от опита могат да бъдат употребявани, с цел да се откри решение на „ световната рецесия със съня “. 

Екип от университета в Мичиган пусна приложението Entrain през 2014 година, с цел да помогне на хората да преодолеят часовата разлика. Но потребителите могат да изберат да споделят с изследователската група данните за своите привички на спане.

Проучването открило, че хората в Япония и Сингапур, прекарват приблизително по 7 часа и 24 минути в сън, до момента в който хората в Холандия – 8 часа и 12 минути. Британците спят приблизително малко под осем часа, което е със напълно малко по-малко от французите.

Проучването също по този начин сподели, че дамите прекарват към 30 минути повече време в леглото всяка нощ, в сравнение с мъжете, изключително на възраст сред 30 и 60 години. 

При хората, които прекарват повече време на естествената слънчева светлина, се следи наклонност да си лягат по-рано.

Забелязан е и мощен резултат на възрастта върху навиците на сън. Установено е, че неочакваното пробуждане по време на сън се случва доста по-често при младежите, а с придвижване на възрастта това е в действителност рядко. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР