„Начинът за сглобяване на такъв мнозинства, без ясни ангажименти и

...
„Начинът за сглобяване на такъв мнозинства, без ясни ангажименти и
Коментари Харесай

Стефан Янев: Начинът на сглобяване на кабинета не вещае дългосрочност

„ Начинът за сглобяване на подобен болшинства, без ясни задължения и цели, не вещае дългосрочност на плана, какъвто и да е той “.

Това сподели служебният министър председател Стефан Янев при посещаване н Плиска по отношение на проектокабинета на „ ИТН “ (ИТН).

Има Такъв Народ върна през вчерашния ден на президента Румен Радев изпълнен мандата за държавно управление, а президентът подписа декрет, с който предлага на Народното събрание да избере нормирания за министър председател Пламен Николов.

Все още обаче не е ясно дали останалите партии в Народното събрание ще го поддържа.

„ Не се пробвам да упреквам нито политици, нито партии. Разбирам, че търсят взаимни отстъпки и благоприятни условия и се надявам да бъдат сполучливи в намирането на такива “, посочи служебният министър председател.

Той подсети, че през последните 30 години в България няма доста опит с държавни управления, подкрепени от плаващи болшинства.

Стефан Янев не отхръвли опцията служебното държавно управление да продължи да работи и като постоянно.

Преди дни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че в случай че Българска социалистическа партия получи мандат за саставяне на кабинет ще предложи служебният да стане постоянен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР