Начинът по който се прави промяна в закона за БНБ

...
Начинът по който се прави промяна в закона за БНБ
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Българите не вярват на еврото

Начинът по който се прави смяна в закона за Българска народна банка е неприемлив. Българите не имат вяра на еврото, тъй като не знаят какво ще се случи, а и метода, по който се прави, хвърля подозрения. Това е една крачка към унищожаване на валутния ръб. Ние можем да стоим в чакалнята на еврозоната с години. Това сподели членът на Националния съвет на АБВ и някогашен вицепремиер Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска в ефира на БТВ.

„ Ако няма да се трансформира закрепения курс, за какво трансформират закона тогава? “, пита се той.

„ Ако се прокарва път за въвеждането на еврото у нас, дано го създадат под изискване. Призивът бе да се доверим, само че има тотално сбъркана връзка сред жителите и властта. Не се прави по този начин “, акцентира Калфин.

„ Влизането в предварителния механизъм допуска, че всяка една банка може да желае смяна на курса при някакви катаклизми. В момента няма такива, по тази причина не се постанова да го вършим. Престоят в тази зона е най-малко две години, само че ние би трябвало да се приготвим да стоим по-дълго вътре “, предвижда Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска.

„ Ако се обезцени левът, някой по-лесно ще си почисти задълженията в левове, ще има напън да се заплаща повече в евро, ще се обезцени левът. На един ще се стопи заемът, само че на различен ще се усили. Това ще се отрази добре на експортьорите. Има риск за стабилността на стопанската система. Подобна смяна в България би трябвало да става законово, а не след решението на двама души “, разяснява той.

Калфин добави, че хубавото на валутния ръб е, че ни дава непоклатимост. „ Левът е постоянен и сме привикнали с това “.

Бившият вицепремиер разяснява и офанзивата на основния прокурор против президента. “С дейностите си Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във залага бъдещето си. Явно по този начин слага основите на мандата си “, гласеше сбитият му отговот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР