Премиерът проведе видеоконферентен разговор с украинския си колега Денис Шмигал.

...
Премиерът проведе видеоконферентен разговор с украинския си колега Денис Шмигал.
Коментари Харесай

Главчев пред украинския премиер: България ще продължи с категоричната си подкрепа за Украйна

Премиерът организира видеоконферентен диалог с украинския си сътрудник Денис Шмигал.

„ България ще продължи с безапелационната си поддръжка за Украйна. От самото начало на тази непредизвикана война, България  оказва поредна помощ на Украйна на всички вероятни равнища – политически, финансово, военно, филантропично и дипломатическо “, обърна се Главчев съм Шмигал.

Премиерът Главчев изрази безапелационна позиция за непоколебимата поддръжка на България за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници. Украинският министър-председател  благодари от свое и от името на народа си за поддръжката, която България оказва.

Премиерът Главчев удостовери, че ще взе участие в Конференцията за възобновяване на Украйна, която ще се организира при започване на юни тази година в Берлин. Основната цел на събитието е да активизира интернационалната поддръжка за реорганизация, промяна и рационализация на Украйна след края на съветската експанзия. Министър-председателят Главчев показа, че на конференцията в немската столица с него ще бъдат и представители на българския бизнес.

Премиерът Главчев бе безапелационен, че българската страна поддържа самодейност „ Формула за мир “, показана от украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. Тя съставлява концептуален проект, чиято цел е преустановяване на войната в Украйна и реализиране на изчерпателен и дълготраен мир, в основата на който е опазване на териториалната целокупност на Украйна.

В хода на диалога бяха маркирани и положителните връзки сред двете страни, които са подсилени в допълнение от българската историческа диаспора в Украйна, която наброява към 200 000 души, оповестяват от държавната пресслужба.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР