Начинът и ефектът, по който работят санкциите по закона Магнитски,

...
Начинът и ефектът, по който работят санкциите по закона Магнитски,
Коментари Харесай

Асен Василев: Списъкът на МФ по Магнитски е санитарен кордон

Начинът и резултатът, по който работят глобите по закона " Магнитски ", са заразни. Потенциалните последствия от глобите за България са доста огромни. За това предизвести служебният финансов министър Асен Василев по време на присъединяване си във краткотрайната парламентарна комисия за изясняване на събитията към глобите по закона " Магнитски ".

" Ако ние не сложим хигиеничен кордон пред тях (санкциите б.р.), това значи български компании, лица и банки да се заразят ", безапелационен бе Василев. За това Министерски съвет приело решение, което е ориентирано напълно с оглед икономическата сигурност на страната, само че инструктира само и единствено държавните предприятия по какъв начин да се държат.

Асен Василев означи, че икономическите последствия за това една компания, банка или физическо лице да работи с лица от листата " Магнитски " са извънредно тежки. Ако сте компания и работите с лица от листата всички банки, които се преценяват с това, стопират да работят с вас, уточни той.

Това не зависи какво мислим ние за лицата от листата, акцентира финансистът.

По думите му всички американски юридически или неюридически лица не би трябвало да вършат бизнес с лицата, включени в закона " Магнитски ". Ако българска банка или дружество продължи да прави бизнес с лицата, които са в листата и им оказват материална или не материал помощ, те попадат под обсега на глобите, посочи Василев.

Реално болестта е овладяна, увери финансовият министър. Василев мощно се надява краткотрайната комисия и Народното събрание да одобряват законодателна уредба, която да попълни празнината и да даде указания по какъв начин страната да реагира в случаи на икономическа опасност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР