Начина на връщане на акциите на Варна в Пловдивския панаир

...
Начина на връщане на акциите на Варна в Пловдивския панаир
Коментари Харесай

Богданов: Акциите на Пловдивския панаир са и трябва да бъдат собственост на държавата

Начина на връщане на акциите на Варна в Пловдивския панаир разиска на среща през днешния ден икономическият министър Богдан Богданов дружно с кмета Благомир Коцев и ръководителя на Общинския съвет във Варна Христо Димитров. 

Нашето мнение е, че тези акции би трябвало да се върнат на страната, разяснява кметът на Община Варна Благомир Коцев. Пловдивският панаир би трябвало да бъде непокътнат като национално благосъстояние, добави той. Има тактика от страна на страната по какъв начин да се развива Пловдивският панаир.

Попадайки в частни ръце и ставайки съизвършител в една скрита приватизация не е нещо, в което Община Варна би желала да взе участие,

акцентира Коцев. 

" Ние водим каузи - акциите са и би трябвало да бъдат благосъстоятелност на страната. Трябва да запазим този основен за страната ни актив ", уточни от своя страна Богданов. В момента ние не чакаме от Община Варна и от Областна администрация извънредно решение, тъй като имаме правосъден развой, само че за нас тук е значима също и моралната декларация, която би могла да бъде направена, по какъв начин Варна си показва развиването на този основен актив, добави Богданов. 

Община Варна има 16 314 400 акции, или 29% от капитала на " Международен панаир Пловдив " АД. При визитата си във Варна на 18 януари Богданов заяви, че

до края на месец март се чака община Варна да върне акциите си от Пловдивския панаир на страната.

Тогава министър Богданов напомни, че общината е получила безплатно акциите на Пловдивския панаир, с цел да ги трансферира в частното сдружение, което стопанисва така наречен „ Дупка “ в центъра на Варна. Има решение на Общинския съвет, което от години не е изпълнено, уточни тогава министър Богданов, съгласно което акциите да бъдат върнати на страната и изрази задоволеност, че има разбирането на новото управление на общината за връщането на акциите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР