Началото на тазгодишното издание на националната инициатива "Стара хартия за

...
Началото на тазгодишното издание на националната инициатива "Стара хартия за
Коментари Харесай

1300 деца поставиха началото на Стара хартия за нова книга в Бургас

Началото на тазгодишното издание на националната самодейност "Стара хартия за нова книга " беше сложено в Бургас в Приморския парк, пред Пантеона. Под наслов "Почисти и прочети " близо 1300 дребни екоактивисти от морския град благодарение на своите родители предадоха 7,2 тона хартия за преработване и по този начин избавиха от изсичане 94 дървета. В подмяна малчуганите получиха над 1500 книги, измежду които беше и новото особено издание на "ЕКОПАК България " "Грийн тийн ". Кампанията се организира с поддръжката на община Бургас и Регионална библиотека "П. К. Яворов ".
Организаторите на събитието от "ЕКОПАК България " и Книжен център "Гринуич " Мариана Петкова и Сиана Колибарова показаха благодарността си към всички деца и родители от Бургас, които за втора поредна година застават зад идеята, сплотяваща грижата за природата и любовта към четенето.
Основната цел на самодейността е тя да се трансформира в същински детски празник, който да потвърди на малчуганите, че екологията и книгите са занимателни и нужни занимания. Ето за какво за дребните посетители беше готова специфична стратегия с десетки тематични изненади, спектакъл, песни, танци и игри. Децата премериха сили във викторина, въодушевена от литературния знак на тазгодишната акция - "Светът на Нарния ". Всеки, познал правилните отговори, завоюва книги от поредицата "Хрониките на Нарния " на изд. "Труд ". Допълнителни награди им донесе друга екоигра, която ревизира какво знаят за преработването и разделното събиране на боклуци.
Кампанията мина още през Хасково, където 930 деца от общината се включиха в "Стара хартия за нова книга ". Малчуганите събраха 6,7 тона хартия за преработване, избавиха от изсичане 86 дървета, а в подмяна получиха 1150 книги.
Инициативата ще посети още София на 16 септември, Русе на 23 септември, Плевен на 24 септември и Пловдив на 29 септември.



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР