Началото на историята на БСП и на историята на БСП

...
Началото на историята на БСП и на историята на БСП
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: Да се отиде на нови избори и следващото НС да излъчи правителство

" Началото на историята на Българска социалистическа партия и на историята на Българска социалистическа партия като съпротива на ГЕРБ не стартира с идването на Корнелия Нинова като ръководител ". Това съобщи пред БНР Петър Курумбашев, един от основателите на студентското предаване " Ку-ку ", някогашен основен редактор в Нова телевизия, някогашен основен управител на Българската национална телевизия, някогашен народен представител и евродепутат от Българска социалистическа партия.

Той напомни, че в 41-вото и 42-рото Народно заседание Българска социалистическа партия е била най-острият конкурент на ГЕРБ:
" Аз си мисля, че ние се справяхме по-добре като съпротива, когато бяхме 40 народни представители, а ГЕРБ имаше 116, в сравнение с в този момент, когато Българска социалистическа партия имаше единствено 15 депутата по-малко от ГЕРБ. Като оценка от гласоподавателите си ГЕРБ паднаха с 20%, което е обикновено след управнически мандат, а Българска социалистическа партия падна на половина ".

Според него гласоподавателите не са разпознали Българска социалистическа партия като съществена политическа съпротива, защото са класирали други три партии в Народното събрание, които са съпротива на ГЕРБ:

" Българска социалистическа партия има една трета от гласовете, които са на декларираната съпротива против ГЕРБ ".

Курумбашев дефинира няколко тематики, по които Българската социалистическа партия е " блестяла с отсъствието си " - изборите на Иван Гешев за основен прокурор и на Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ.

" Къде беше Българска социалистическа партия по време на митингите против Бойко Борисов и Гешев през лятото на 2020-а?... Най-простият ход беше да излязат от Народното събрание. Излизаш от Народно събрание и казваш, че този парламент се е изчерпал, че смяташ, че хората желаят смяна и предварителни избори, че в това Народно събрание са партиите на статуквото. Българска социалистическа партия излезе от Народното събрание тъкмо когато не трябваше да излиза - преди европейските избори, когато нямаше обстановка на улицата, когато трябваше да стоят вътре и да разковават ръководството на ГЕРБ. Направиха им услугата да няма парламентарен надзор, до момента в който има акция за избори за Екологичен потенциал, и се върна, когато те свършиха, без някаква специфична причина ", разяснява някогашният народен представител и евродепутат от Българска социалистическа партия.

Като единственото попадение на Корнелия Нинова като водач на социалистите Петър Курумбашев дефинира предлагането Румен Радев да бъде претендентът на Българска социалистическа партия за президент ските избори през 2016-а година:

" Не 10-ка, а да кажа 11-ица. Изключително рисковано предложение - предвид на това партия като Българска социалистическа партия да одобри външен претендент, още повече напълно чужд политически. И в този момент, когато това е твой политически актив, ти казваш, че ще преценим след парламентарните избори дали да го подкрепим. Слави Трифонов човешки намигна и сподели, че харесва това, което прави президентът Радев, даже не е споделил, че ще го поддържат, само че това е явно обръщение към хората, които харесват Румен Радев. Защото има доста хора, които не харесват Българска социалистическа партия, само че харесват президента ".   

В предаването  " Политически НЕкоректно "  Петър Курумбашев разяснява положението на Българска социалистическа партия:

" По отношение на вътрешнопартиен тоталитаризъм Българска социалистическа партия надмина другите политически партии ". 

Той се съгласи, че Корнелия Нинова е това, за което самата тя упреква Бойко Борисов на национално ниво:

" С този водач Българска социалистическа партия не я чака по-добър резултат ". 

Прогнозата на Курумбашев за 45-ото Народно заседание е бързо отиване към предварителни избори :

" Очевидно ГЕРБ ще предложат държавно управление, което няма да получи поддръжка. Отиваме към " ИТН ", които имат два разновидността - да върнат мандата или да се направи държавно управление с стеснен мандат и лимитирани задания, примерно до края на годината.... По-чисто е да се отиде на нови избори и както каже гласоподавателят. Следващият парламент ще е длъжен към този момент да сформира държавно управление ".

Интервюто на Силвия Великова с Петър Курумбашев в предаването  " Политически НЕкоректно " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР