Начало Как да се включа Вдъхновените 103-годишната спринтьорка, която търси

...
Начало Как да се включа Вдъхновените 103-годишната спринтьорка, която търси
Коментари Харесай

103-годишната спринтьорка, която търси магията в живота

Начало Как да се включа Вдъхновените 103-годишната спринтьорка, която търси магията в живота Джулия Хоукинс въодушевява и поучава да не стопираме да търсим заниманието си  Сабина Иванова 24 юни 2019, 11:37  103-годишната спринтьорка, която търси магията в живота Източник: Istock/Getty Images
ного хора ще кажат, че спортът е здраве, само че с изключение на здраве, може да значи и дългоденствие. Дълголетие, което не е единствено стареене за връх на Гинес, а е изпълнено с интензивност и приятност от живота.

Ако всичко това ви се коства съвсем невероятно, през днешния ден ще ви срещнем със 103-годишната спринтьорка Джулия Хоукинс, по прякор „ Урагана “ .

Тя освен взе участие в надпревари, само че й слага върхове на 50 и 100 метра безпрепятствено тичане в нейната възрастова група.



Репортер на " New York Times " се среща с тази същинска хала, с цел да разбере някои от тайните на Джулия за страхотната форма, в която тя се намира.

Отговорите на дамата може и да ви изненадат, а може и да не са нищо ново за вас. Важното е, че очевидно са тествани с времето и си заслужава да опитаме да следваме препоръките й.

Джулия е родена на 10 февруари 1916 година.

Днес тя живее в Батън Руж и се радва на 4 деца, 3 внуци и едно правнуче.

Била е омъжена 70 години за любовта на живота си . Двамата имат женитба по телефона, до момента в който той взе участие във Втората международна война.

На какъв брой години стартира да се отпътува с безпрепятствено тичане? Отговорът ще ви изненада. На 100.



Но преди този момент, спортът не й е непознат, тя се е практикува планинско колоездене.

„ Станах прекомерно остаряла, с цел да карам по хълмовете “, споделя Джулия. „ Първият път, когато участвах в спринт, беше на 50 метра. Беше занимателно и се влюбих в бягането. “

Дамата тренира, като тича покрай дома си, само че не го прави всеки ден, а понякога.

Самата Джулия избира да не я назовават „ Урагана “. Определя себе си доста повече кат фен на цветята и носи шапка с цветя даже по време на съревнование.

Какво обича да прави Джулия, с цел да се поддържа във форма?

„ Чета. Откакто имам проблеми с очите, чувам аудиокниги. Имам страхотни книги, които ми описват чудни истории, на които се любувам. Имам лична земя, на която съм направила бонзай. Това ме ангажира. Трябва да го поливаш всеки ден. Обядвам с другари. “

А какви са нейните препоръки за нас?

За да останете във форма, бъдете дейни . Гледайте тежестта ви да е в норма и правете извършения. Имайте занимания, неща, които са ви забавни. Да имате интерес в разнообразни действия ви държи заети и поддържа мозъка. “

А за достиженията в живота Джулия е безапелационна.

Най-много се гордея с децата и брачна половинка ми. Имах прелестни неща в живота ми – внуците, правнука ми… Това са достиженията, които никой не може да усъвършенства. А останалото, бягането… То е черешката на тортата “, споделя „ Урагана “ Джулия и добавя: „ Търсете вълшебните мигове. Винаги съм правила това в живота, мисля за вълшебствата, които се случват, като да вземем за пример изгревите и залезите, дъгите, птиците, музиката и благите думи на хората за мен.

Със сигурност Джулия Хоукинс е ентусиазъм за доста хора и потвърждава, че в никакъв случай не е късно освен да се занимаваш с това, което обичаш, само че и да откриеш пристрастеността си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР