Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че не е твърде

...
Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че не е твърде
Коментари Харесай

Столтенберг не губи надежда, че Украйна може да победи Русия

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че " не е прекомерно късно Украйна да надделее " против Русия, стига съдружниците ѝ да изпълнят обещанията си да доставят повече оръжия.

" През последните месеци съдружниците от НАТО не предоставиха обещаната от нас поддръжка ", сподели той в тирада при визитата си в Берлин.

" Но не е прекомерно късно Украйна да победи, тъй като повече поддръжка е на път ".

Украйна претърпя неуспехи на бойното поле против силите на Русия заради дефицит на муниции и оръжия.

Но Столтенберг означи, че Конгресът на Съединени американски щати най-сетне е одобрил законопроект за даване на милиарди долари в поддръжка на Украйна, а други страни, в това число Англия, Германия и Нидерландия, са поели нови задължения.

" Сега нашата отговорност е да превърнем тези задължения в действителни доставки на оръжия и муниции - и да го създадем бързо ", сподели той.

Столтенберг също по този начин насочи нападки към Китай, обвинявайки Пекин, че " поддържа военната стопанска система на Русия ", като споделя високотехнологични технологии, които могат да се употребяват за произвеждане на ракети, танкове и самолети.

" Китай споделя, че желае положителни връзки със Запада. В същото време Пекин продължава да подклажда най-големия въоръжен спор в Европа след Втората международна война ", сподели той и предизвести, че " не може да има и двете ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР