Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски

...
Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски
Коментари Харесай

Мутафчийски стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище

Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски бе почетен с почетното научно звание " Доктор хонорис идея " на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров " (ВВМУ).

Научното звание му бе връчено на гала във Варна. То е следващото самопризнание за неговия непрестанен принос, за развиването на образованието, науката и медицината в България, се споделя в известие на висшето учебно заведение.

" Личността ни качествата на генерал-майор Венцислав Мутафчийски основават същински модел за качество и авторитет в просветителния план " Военен доктор ", който осъществяваме взаимно. Той е пример на държание, който е извънредно важен за нашите курсанти. И за обществото. Всички ние станахме очевидци на това по какъв начин един заслужен български офицер сплоти огромна част от българската нация по време на една нова и непредвидена за нас обстановка - нещо, което няма по какъв начин да остане неусетно ", съобщи флотилен адмирал Боян Медникаров, шеф на ВВМУ.

" Днес е церемониален ден освен за генерал-майор Венцислав Мутафчийски, а за всички, които са свързани с защитата. Това е самопризнание за човек, който от дълго време е прочут в средите на Българската войска, човек, който за една година от встъпването си в служба съумя да реши проблемите на ВМА, човек с потвърдени мениджърски качества и качества като доктор. Не можем да не отчетем и големия му персонален принос за образованието на военните медици в България. Затова считам, че тази купа е единствено едно от признанията, които обществото му дължи ", означи в приветствието си министърът на защитата Красимир Каракачанов.

От своя страна ген. Мутафчийски благодари на цялата академична общественост и особено на флотилен адмирал Медникаров за оказаната му висока чест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР